Fullkornsbröd

Mitt nyttobröd :P

Ingredienser:
12 dl fullkornsmjöl
5dl ljummet vatten
25 g jäst ( ½ paket )
1 msk honung
2st rivna morötter
1 msk olja
½ msk salt
1dl solrosfrön ( på brödet )

gör såhär :

finfördela jästen och häll över det ljumna vattnet.
häll i salt och rör om.
häll sedan i dem rivna morötterna , honungen och oljan .
häll sedan i fullkornsmjöl ( spara 1 dl till utbakningen lite senare )
knåda ihop hela degen till en stor klump.
lägg över en handduk och låt brödet jäsa i 40 min .

När degen jäst klart strör du ut mjölet som blev kvar ( den dl du sparade )
knåda degen ordentligt och skär upp ca 20 lika stora bullar och lägg dem på plåtar.

Lägg nu över en handduk på bullarna och låt dem jäsa i 30 min .

Ta sedan bort handdukarna och pensla vatten på varje bulle och strö över lite solrosfrön.

Sen lägger du in varje plåt i ugnen på 225 grader i ca 12 min .
Låt bröden svalna , sen kan du njuta av dem :)








Kommentarer
Postat av: Lulli

fantastiska frukostbröd!!

2011-07-01 @ 11:16:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0