Grahamsbullar
Dagens recept:
det här är ett speciellt bröd som min mormor ofta brukade baka till min mamma när min
mamma var liten , det är min mammas favorit.
Ingredienser:
50 g jäst ( ett paket )
5 dl ljummet vatten
2 tsk salt
1 msk olja
3-4 dl vetemjöl
1 liter grahamsmjöl
1 dl matvete
200 g keso
Gör såhär :
lägg matvetet i blöt , vänta 1 timme.
smula ner jästen i en bunke.
häll över det ljumna vattnet.
rör ihop så jästen löser upp sig.
blanda ner resten av ingredienserna, men använd bara hälften av matvetet
och använd inte allt grahamsmjöl.
låt degen jäsa under handduk i 30 min.
lägg ut brödet på bordet där det ligger grahamsmjöl.
Knåda degen och dela i 24 bullar , lägg över en handduk och låt det jäsa i ytterligare 30 min.
sätt ugnen på 175 grader.
pensla bullarna med 1ägg ihop vispat med 1 msk mjölk.
strö över resten av matvetet på bullarna
när den är varm stoppa in en plåt i 10-12 min , fortsätt så till alla bullar är gräddade , låt dem svalna på galler .