Filmjölksbröd

Dagens recept:

Ingredienser:
4 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
3 dl rågsikt
2.5 dl solrosfrön
1.5 dl linfrön
4 tsk bikarbonat
1 tsk salt
0.5 dl olivolja eller matolja
0.5 dl mörk sirap
1 L filmjölk

Gör såhär:

Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, rågsikt, bikarbonat och salt i en stor bunke.

Häll på olja, sirap och filmjölk och rör om till en jämn smet.

 

Häll smeten i smorda avlånga formar.

Grädda i ugnen i 175 grader i 100 minuter.

(Under tiden bröden gräddas blir de mörkare och mörkare. Färgen kommer från den mörka sirapen. När de är klara ska de vara riktigt mörka.)

Låt bröden stå några minuter i formarna och stjälp sedan upp dem på galler. Lägg över formarna och en handduk och låt svalna lite till



 

 





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0